szerző:
MTI

Legalább nyolcan megsebesültek Rio de Janeiróban hétfőn egy feltehetőleg gázszivárgás okozta hatalmas robbanás következtében.

A detonáció helyi idő szerint hétfőn hajnalban történt a város északi részén, egy pizzériában - közölte a tűzoltóság. A robbanás következtében megrongálódtak a szomszédos üzletek és lakóházak is, nagyjából mintegy negyven épület.

"A legvalószínűbb az, hogy gázrobbanás következett be, amelyet a nem az előírásoknak megfelelően tárolt gázpalackok okozhattak" - közölte Eduardo Paes Rio de Janeiró-i polgármester a Globo News brazil televíziós csatornával.

Az érintett üzletekben nincs földgáz, mivel a városrészben elzárták a gázvezetékeket. A városvezető elmondta azt is, hogy a tűzoltóknak még nem sikerült teljesen eloltani a robbanás okozta tüzet.

Az egyik helyi lakos, Dano Soares a Globo Newsnak elmondta, hogy a robbanás kiváltotta rázkódás olyan erős volt, hogy azt gondolták, földrengés van. "Minden összeomlott, de sikerült elmenekülnünk" - tette hozzá.


 

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!