szerző:
MTI

A jövő év az Iszlám Állam (IÁ) elnevezésű szervezet felett aratott végső győzelem éve lesz Irakban - jelentette ki Haider al-Abádi iraki kormányfő az állami tévében.

"2016 a nagy és végső győzelem éve lesz, amikor megszűnik a Daes jelenléte Irakban" - húzta alá Abádi, az IÁ korábbi megnevezésének arab betűszavát használva, mely ellen a terrorszervezet hevesen tiltakozik.

"Jövünk és felszabadítjuk Moszult, és az lesz a végső, halálos csapás a Daesra" - tette hozzá az iraki miniszterelnök.

Az iraki hatóságok hétfőn jelentették be, hogy kiűzték a szélsőséges csoport fegyvereseit Ramádiból. Ugyanakkor a tartomány kormányzója a dpa német hírügynökségnek azt mondta, hogy egyelőre a város nyolcvan százaléka szabadult fel.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!