szerző:
MTI

Egy dühös nyugdíjas felgyújtotta a szibériai Krasznojarszki terület egyik önkormányzati épületét Dugyinka városában, mert nem volt elégedett a lakhatási támogatással, amit ajánlottak neki. A tűzben három ember meghalt – közölte az orosz szövetségi nyomozó bizottság kedden.

A hatóságok szerint a 63 éves férfi benzint fröcskölt szét a négyemeletes önkormányzati épületben, majd felgyújtotta azt. A hatóságok közlése szerint a gyújtogató korábban lakhatási támogatást igényelt, de nem volt elégedett a lehetőségekkel, amelyeket felajánlottak neki.

A tűzben két férfi és egy nő meghalt, nyolc másik ember pedig megsérült.

A gyújtogató nyugdíjast letartóztatták a hatóságok.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!