szerző:
hvg.hu

Belga lapok szerint orgiát rendeztek az egyik brüsszeli rendőrőrsön, ráadásul éppen akkor, amikor a legmagasabb fokú terrorkészültség volt érvényben Belgium fővárosában.

Nem sokkal a párizsi terrortámadás után, november második felében emelték a legmagasabb, négyes fokozatra a terrorkészültség szintjét Brüsszelben és környékén, az ország többi részén pedig a hármas fokozat volt érvényes. A fővárosban leállították egy időre a metrót, és nem volt tanítás az iskolákban.

Úgy tudni, a Molenbeek városrésztől északra lévő Ganshoren városrész rendőrségén szexelt nyolc katona két rendőrnővel – írja a Politico. Ez a rendőrőrs egy volt azok közül, amelyeket a terrorkészültség idején a belga rendőrség megosztott az utcákon járőröző katonákkal.

A rendőrség a vádak kivizsgálására belső nyomozást indított. Az egyik szóvivő szerint 15-20 katona volt az érintett rendőrőrsön két héten át, a helyzet normalizálódásáig.

A belgiumi hadseregnek volt egy másik kellemetlen esete is a terrorvadászat időszakából. Az egyik katonát bevásárlószatyorral a kezében fotózták le Brüsszelben, amikor éppen szolgálatban volt. Ebben az ügyben is vizsgálatot indítottak.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!