szerző:
MTI

Terrorizmus vádjával bíróság elé állítják a kaliforniai San Bernardinóban lövöldöző terrorista házaspár barátját, aki egyében a szomszédjuk is volt.

Az illetékes szövetségi bíróságon azzal vádolják Enrique Marquezt, hogy összeesküvést szőtt a San Bernardinó-i merénylőként elhíresült Syjed Rizwan Farookkal, fegyverekkel és robbanóanyagokkal akartak ellátni terroristákat 2011-ben és 2012-ben. Akkoriban egyébként Kaliforniában nem követtek el terroristamerényletet.

A 24 éves Marquez ellen vádat emeltek a nyomozók félrevezetéséért is, annak a két támadófegyvernek a megvásárlása ügyében is, amellyel Farook és a felesége december 2-án az egészségügyi dolgozók bankettjén tizennégy embert lemészárolt. A vádemelés tényét az igazságügyi minisztérium hozta nyilvánosságra.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!