Harmadszor nősült Észtország 62 éves elnöke, Lettország védelmi minisztériumának 38 éves részlegvezetőjét vette el.

Harmadszor is megnősült Toomas Hendrik Ilves észt elnök: a 62 éves politikus egy 38 éves lett kormányhivatalnoknak, Ieva Kupcénak esküdött hűséget-írja az MTI.

Szűk körben megtartott esküvőjükre az észtországi Halliste település templomában kerítettek sort - jelentették szombaton a tallinni médiumok.

Ilves 11 együtt töltött év után mintegy nyolc hónapja vált el második feleségétől, Evelintől, és november közepén jegyezte el új kedvesét.

Ieva Kupce korábban a szomszédos balti ország, Lettország védelmi minisztériumának internetbűnözés elleni részlegét vezette. Kapcsolatuk még 2003-ra nyúlik vissza, akkor ismerkedtek meg Brüsszelben, az Európai Parlamentben.

A Szovjetunió felbomlása előtt külföldön élő Ilves 1991-ig a Szabad Európa Rádió újságírója volt. Észtország függetlenné válása után, 1993-tól hazája washingtoni nagyköveteként, majd külügyminiszterként, pártpolitikusként és EP-lépviselőként szolgált. Jelenleg második mandátumát tölti az észt államfői poszton. Hivatali ideje augusztusban jár le.

Ilves és Kupce házasságához gratulált Raimonds Vejois lett elnök is.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!