Öt öngyilkos merénylő vasárnap megtámadott egy támaszpontot az iraki fővárostól, Bagdadtól északra, a biztonsági erők legalább 15 tagja meghalt, 22 megsebesült.

Biztonsági források tájékoztatása szerint két merénylő Tikrit város külterületén, egy korábbi amerikai katonai bázis kapujánál hozta működésbe a járművébe rejtett pokolgépeket. Három másik támadó behatolt a katonai létesítmény területére, és ott robbantott.

Az Iszlám Állam dzsihadista szervezet az interneten nyilvánosságra hozott közleményében vállalta a felelősséget a merénylet elkövetéséért.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!