szerző:
MTI

A nagykövetnek 48 órát adtak.

Szaúd-Arábia megszakította diplomáciai kapcsolatait Iránnal, miután a szunnita királyság teheráni nagykövetségét tüntetők támadták meg a hétvégén - jelentette be Abdel al-Dzsubeir szaúdi külügyminiszter egy vasárnapi rijádi sajtótájékoztatón.

Irán diplomáciai és egyéb képviseleteinek 48 órájuk van arra, hogy elhagyják Szaúd-Arábiát - mondta a szaúdi diplomácia vezetője, és hozzáfűzte: Rijád nem engedi meg, hogy az Iszlám Köztársaság aláássa a szunnita királyság biztonságát.

A két rivális ország viszonya azután romlott meg drámai mértékben, hogy Szaúd-Arábiában szombaton terrorizmus vádjával - több tucat másik ember mellett - kivégeztek egy síita főpapot, Nimr al-Nimr ajatollahot. A lépés Iránban rendkívüli felháborodást keltett.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!