szerző:
MTI

Az al-Kaida vérszomjas arab-félszigeti szárnyának tagjai vasárnap gödröt ástak a prostitúcióval és hűtlenséggel vádolt nőnek, és halálra kövezték. A kövezésen egy újságíró is részt vett, mint mondta, tilos volt felvételeket készíteni a brutális kivégzésről.

Halálra köveztek egy prostitúcióval és hűtlenséggel vádolt nőt a dél-jemeni Hadramaut tartomány Mukalla nevű székhelyén az al-Kaida arab-félszigeti csoportjának (AQAP) tagjai - közölték szemtanúk hétfőn.

A nőt, aki értesülések szerint "bűnösnek vallotta magát a bíróság előtt" hűtlenség vádjában, vasárnap egy katonai létesítmény udvara közepén egy gödörbe helyezték, és több tucat helyi lakos jelenlétében halálra kövezték az al-Kaida fegyveresei.

Először köveztek halálra valakit a térségben

Az AQAP a jemeni polgárháború okozta zűrzavart kihasználva tavaly áprilisban foglalta el Mukallát és Hadramaut jelentős területeit is ellenőrzése alá vonta. Ez volt az első eset a helyiek közlése szerint, hogy ezzel a kegyetlen módszerrel megöltek valakit a szélsőségesek az általuk felállított iszlám bíróság döntése értelmében. "Ez az első alkalom, hogy ilyet látunk" - mondta a gyilkosság egyik szemtanúja. Egy jemeni újságíró, aki jelen volt a kövezésen, elmondta, hogy a szélsőségesek megtiltották, hogy bárki fényképezzen a kivégzésen.

Képünk illusztráció

A fundamentalista bíróság ítéletének a világhálón megjelent másolata szerint a halálra kövezett nőt más prostituáltak futtatásának és hasis fogyasztásának vádjában is bűnösnek találták.

Az Egyesült Államok az al-Kaida arab-félszigeti csoportját tartja a nemzetközi terrorhálózat legveszélyesebb ágának.