szerző:
MTI

Körülbelül 600 utas, köztük 30 gyermek töltötte az éjszakát hétfőre virradóra Németországban egy intercity vonaton, illetve az egyik komphajótársaság csarnokában, miután a vonat a fagy miatt leállt a nyílt pályán.

A Kölnbe tartó vonat a felsővezetékek eljegesedése miatt állt meg vasárnap délután a kelet-frízföldi Norddeich mellett, és csak 22 órás késéssel tudott hétfő reggel továbbindulni. A vonaton javarészt szabadságukról hazatérők utaztak, akik a szilvesztert a kelet-frízföldi szigeteken töltötték. Az utasokat a német vasúttársaság és a vöröskereszt munkatársai látták el éjszaka étellel és itallal.

Az IC egy második alkalommal – igaz, ezúttal csak 10 percre – Emden közelében megint leállt az egyik vasúti váltó hibája miatt, mielőtt továbbhaladt volna úti célja felé.

Egy másik intercity vonat, amelyik vasárnap Kölnből Emdenbe tartott, egy eljegesedett váltó miatt az emdeni vasútállomástól egy kilométerre állt le, és az utasoknak gyalog kellett megtenniük az utat a városba.

A havazás és az eljegesedett utak egész Németországban problémákat okoztak.

Alsó-Szászország és Brema tartományokban az elmúlt napban több mint 300 közúti baleset történt a csúszós utakon, illetve dugók nehezítették a haladást. Mecklenburg–Elő-Pomeránia Malchow nevű településén folyamatosan befagytak a tűzoltóság tömlői, ami órákon át hátráltatta egy tűz oltását vasárnap délután.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!