szerző:
MTI

A napok óta tartó hóviharok miatt Texasban eddig már körülbelül tizenötezer marha pusztult el – írja a Breitbart News hírportál a texasi tejtermelők szövetségének adataira alapján.

A Góliátnak elnevezett hóvihar Texas egész tejiparát sújtja, és Darren Turley, a texasi  tejtermelők szövetségének vezetője szerint a farmereket nemcsak komoly anyagi veszteségek érték, hanem állataik elvesztése erős érzelmi hatással is van rájuk.

A marhacsordák az általában jóval melegebb klímájú Texasban kint, a prérin legelnek, és jó részüket a gazdák nem tudták időben biztonságos helyre beterelni. Ráadásul a kint maradt állatokat, éppen a hóviharok miatt, nem sikerül megközelíteni, és ha a tehenet napokig nem fejik, akkor elapad a teje.

Így a tejtermelő gazdáknak kettős veszteséggel kell majd megküzdeniük. A tejtermelők szövetsége most Greg Abbott kormányzóval azt dolgozza ki, hogy milyen financiális és logisztikai gyorssegélyre lesz szükség. A károsult farmerek egyébként  jogosultak azonnali segélyre a szövetségi agrárminisztérium kármentési alapjából is.

Darren Turley arra is felhívta a figyelmet, hogy Texas tejellátásában a következő hónapokban gondok adódhatnak: egész egyszerűen nem lesz elegendő tej és tejtermék.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!