szerző:
MTI

A 2015. januári merényletek áldozataira emlékeznek Franciaországban, a megemlékezések csúcspontja vasárnap lesz Párizs szívében, a République téren.

Franciaországban megemlékezések kezdődtek a 2015. januári merényletek áldozataira kedden.

Csaknem egy évvel a 2015. január 7-én a Charlie Hebdo szerkesztősége ellen elkövetett merényletek után Francois Hollande francia államfő emléktáblát avatott a szatirikus hetilap székhelyén "a szólásszabadság elleni terrortámadás áldozatainak emlékére".

Anne Hidalgo párizsi polgármester és Manuel Valls kormányfő kíséretében az elnök röviddel később emléktáblát avatott az egyik közeli körúton is, ahol Ahmed Merabet rendőrt lőtte agyon menekülés közben a két tettes, Said és Chérif Kouachi, majd annál a kóser hipermarketnél, ahol január 9-án egy harmadik merénylő, Amédy Coulibaly meggyilkolta az üzlet három vásárlóját és egyik dolgozóját

A 2015. januári merényleteknek tizenhét áldozata volt. A megemlékezések csúcspontja vasárnap lesz Párizs szívében, a République téren.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!