szerző:
hvg.hu

Arannyal lefestett, 37 méter magas Mao-szobrot építettek Kínában abban a tartományban, amelyet az ötvenes években – a vezér politikájának következményeként – súlyos éhínség sújtott. Az óriási szobrot Mao halálának negyvenedik évfordulójára állíttatták.

Helyi üzletemberek állíttattak hatalmas szobrot Mao elnök halálának negyvenedik évfordulójára a Henan tartománybeli Tong-hszüben. Az üzletemberek 3 millió jüant, azaz kb. 460 ezer dollárt (135 millió forintot) szedtek össze a gigász elkészítésére. A Mao-szoborért a helyi falusiak is adakoztak.

Henan tartomány volt a központja az ötvenes években annak az éhínségnek, amelyben milliók haltak meg, és amely Mao politikájának eredményeként pusztított – írta a BBC.

Maót Kínában még mindig rengetegen tisztelik, maga Hszi Csin-ping elnök is.

©
©
©

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!