szerző:
MTI

Testüregek vizsgálatára használt endoszkópos műszereket loptak lengyelországi kórházakból kolumbiai állampolgárok. A körülbelül 117 millió forintnak megfelelő értékű felszerelést feltehetően drogkartellek használják majd csempészéshez – adta hírül kedden az RMF FM lengyel kereskedelmi rádió.

Az utóbbi időben a krakkói kórházakból 8, a wroclawi kezelőkből pedig 11 ilyen műszert loptak el. A rádió értesülései szerint hasonló esetek Németországban és Csehországban is történtek.

Az RMF FM meg nem nevezett forrásokat idézve arról számolt be: a lopott műszerek segítségével a maffia valószínűleg a csempészek hasüregébe ülteti be, illetve onnan juttatja ki a kábítószert. A felszerelés egy részét feltehetően máris az óceán túlra vitték, a többi műszer Európa területén maradt.

Az ügyben a krakkói fellebbviteli ügyészség már korábban indított nyomozást. Hétfőn azonban az RMF FM-nek értesülései szerint a kis-lengyelországi vajdaságban a rendőrség 5 kolumbiai állampolgár nyomára bukkant, akik korábban a meglopott kórházak közelében voltak. Úgy tudni azonban, hogy egyelőre szabadlábon védekezhetnek.