A Párizst ért terrortámadások miatt rendesen visszaesett a Louvre látogatottsága. Főleg a franciák látogatók száma csökkent, miközben egyre több kínai turista keresi fel a híres múzeumot.

Az előző évhez képest tavaly 6,4 százalékkal kevesebben keresték fel a párizsi Louvre múzeumot, a látogatószámcsökkenés hátterében egyértleműen a francia fővárost ért terrortámadások állnak - írja az MTI. A világ egyik legnagyobb múzeuma tavaly 8,7 millió, míg 2014-ben 9,3 millió látogatót fogadott. Ennek ellenére még így is a Louvre volt a külföldi turisták legkedveltebb célpontja Franciaországban, ők tették ki ugyanis a látogatók 78 százalékát. A külföldiek többsége az Egyesült Államokból és Kínából érkezett. Főleg a kínaiak között nagy sláger a Louvre, ugyanis a  kínai látogatók száma 86 százalékkal növekedett az előző évhez képest.

Erősen visszaesett azonban a francia látogatók száma, a Louvre közleménye szerint 1,85 millió francia látogatója (pl. iskoláscsoporotk) volt a múzeumnak, ami 28,3 százalékos csökkenést jelent a 2014-es évhez képest.


Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!