szerző:
hvg.hu/MTI

A rajtaütésre Líbia partjainál került sor és több mint 10 tonna kábítószert foglaltak le a török hatóságok.

Tizenhárom tonna marihuánát foglaltak le a török biztonsági erők egy bolíviai felségjelzésű teherhajó fedélzetén Líbia partjainál - írja az MTI; ez volt a török hatóságok legnagyobb kábítószerfogása.  A"Joudi" névre keresztelt gyanús teherhajót egy hajóval és egy repülőgéppel követte a török parti őrség, mielőt lekapcsolták volna a szállítmányt.  A rajtaütés során  tíz embert letartóztattak le az Anadolu török állami hírügynökség szerint. A rekordfogással zárult rajtaütés a török parti őrség első kábítószer-ellenes akciója volt nemzetközi vizeken.


HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!