szerző:
hvg.hu

A rendőrség kordonnal zárta körbe szerda reggel a német kancellár hivatalának főbejáratát Berlinben, miután gyanús csomagot találtak ott – jelentette több hírügynökség. Később kiderült, hogy semmi veszélyes nem volt benne.

A Reuters szerint szemtanúk négy sárga műanyag postai ládát láttak az elkerített területen, és az egyikben volt valamilyen gyanús tárgy, amelyet megvizsgáltak a szakemberek.

©
©

Egyik szóvivőjük szerint rutinellenőrzés során lettek figyelmesek a rendőrök a gyanús küldeményre, amelyet tűzszerészek vizsgáltak meg, de semmi gyanús anyagot nem találtak benne.

A szerda reggeli kormányülést a tűzszerészek vizsgálatától függetlenül megtartották, a főbejárat kivételével az épület többi bejárata használható volt ugyanis.

Nem a mostani az első gyanús küldemény Angela Merkel hivatalában. 2010-ben görög szélsőségesek robbanóanyagot tartalmazó csomagot próbáltak postán eljuttatni a német kancellárnak.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!