szerző:
MTI

A kínai hatóságok embereket telepítettek ki az észak-koreai határ menti területekről, miután Észak-Korea szerdán azt állította, hogy kísérleti robbantást hajtottak végre egy hidrogénbombával – jelentette a kínai állami tévé.

A határ menti települések lakói "egyértelműen éreztek földrengéseket" – derül ki a televízió tudósításából.

A szóban forgó települések Csilin tartomány azon részén találhatók, amely a legközelebb van a kísérleti robbantás helyszínéhez. Az egyik város lakói elmondták, hogy munkahelyükön másodpercekig remegtek a falak és a bútorok. Egyes cégeknél kiküldték az irodákból a dolgozókat.

Megnyílt a föld egy középiskola sportpályáján, a diákoknak el kellett hagyniuk az iskola épületét – jelentette a CCTV.

A japán kormány szóvivője szerdán azt mondta, hogy az ország sugárzásmérő állomásai nem érzékeltek sugárzást az észak-koreai bombakísérlet után.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!