szerző:
MTI

Egy bécsi utcai rendezvényen is fogdostak tánc közben nőket szilveszterkor, és kettőjük pénztárcáját ellopták – erről érkezett feljelentés csütörtökön az osztrák fővárosban. Ugyancsak csütörtökön került nyilvánosságra két salzburgi eset is. Johanna Mikl-Leitner osztrák belügyminiszter azt ígérte, hogy a rendőrség minden esetet kivizsgál és zéró toleranciával fog eljárni. A nők nyilvános helyen való mozgásszabadságát semennyire nem szabad korlátozni – tette hozzá.

Salzburg rendőrsége csütörtökön számolt be több molesztálási esetről. Egy fiatal osztrák nő feljelentése szerint szilveszter éjszaka két férfi fogdosta a salzburgi Residenzplatz téren, a támadók külföldiek voltak, nyolc-tízen lehettek. A rendőrség őrizetbe vett egy 24 éves afgán férfit, aki aznap a hajnali órákban egy salzburgi bárban szexuálisan zaklatott egy 28 éves salzburgi nőt.

A hatóságok vizsgálják, hogy szervezett támadások történtek-e, és lehet-e kapcsolatot találni az egyes elkövetők vagy elkövető csoportok között.

Az osztrák közszolgálati média internetes kiadása a salzburgi ügyészségre hivatkozva azt közölte, hogy nem sok esetről van szó, és ezek nem hasonlíthatók össze a Kölnben történtekkel.

A bécsi rendőrség korábban azt közölte, hogy a városban nem történt a kölni esetekhez hasonló támadás. A hatóság legutóbbi bejelentése szerint azonban csütörtökön feljelentés érkezett szilveszter éjszakáján elkövetett köztéri lopás és szexuális zaklatás miatt. A bejelentés szerint egy utcai szilveszteri rendezvényen Bécs Leopoldstadt városrészében ismeretlen férfiak tánc közben több nőt fogdostak, kettőjük pénztárcáját ellopták, a harmadik táskájában pedig kárt tettek. A rendőrség szerint az elkövetők az áldozatok figyelmét elterelve követték el a bűncselekményeket.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!