szerző:
MTI

Egy légicsapásban megsebesült az Iszlám Állam (IÁ) szóvivője, Abu Mohamed al-Adnáni – közölte csütörtökön az iraki hadsereg.

A szóvivőt Irak nyugati részén, az IÁ egyik erősségének számító el-Anbár tartományban, Barvana településen sebesítette meg egy támadás néhány nappal ezelőtt – közölte az iraki hadsereg.

A terrorista megerősített jelentések alapján nagy mennyiségű vért vesztett, de nem halt meg. Azóta Irak második legnagyobb városába, a dzsihadisták kezén lévő Moszulba szállították kezelésre.

©

Az Anbárban található Barvana településen és közelében több mint 100 dzsihadista harcossal végeztek az Egyesült Államok vezette terrorellenes koalíció légicsapásai az utóbbi napokban.

A művelet célja az volt, hogy a légi támadásokkal támogatást nyújtsanak az iraki biztonsági erőknek, amelyek Anbárban próbálják visszaszorítani az IÁ csapatait.

Steve Warren amerikai ezredes, a terrorellenes katonai szövetség szóvivője nem tudta megerősíteni az iraki bejelentést, és közölte, hogy Abu Mohamed al-Adnáni nem szerepelt konkrétan a légi támadások célpontjai között.

 

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!