szerző:
MTI

David Cameron EU-ra vonatkozó reformjavaslatai szokatlan helyről kaptak feltételes támogatást – írta a brit kormányfő budapesti látogatása után a Financial Times.

Orbán Viktor miniszterelnök utalást tett arra, hogy Magyarország támogatja a brit szociális ellátórendszer visszaélésszerű igénybevételének megszüntetését célzó brit intézkedéseket – idézte fel a budapesti vizitről az FT.

A londoni gazdasági napilap írásának szerzői, Andrew Byrne és George Parker szerint Cameron számára kulcsfontosságúnak bizonyulhat Orbán támogatása, különösen akkor, ha a magyar kormányfő – a visegrádi négyek egyikének vezetője – közelebb tudja hozni a megállapodáshoz a vonakodóbb térségi országokat, például Lengyelországot is.

A Financial Times megjegyzi, hogy Cameron személyében csaknem egy éve az első nyugati vezető látogatott Budapestre. A lap szerint elemzők úgy tartják, Cameron látogatása esélyt teremtett annak a diplomáciai elszigeteltségnek az enyhítésére, amely Budapestet körülvette Vlagyimir Putyin orosz elnök tavaly februári látogatása óta.