szerző:
hvg.hu

A két elfogott észak-afrikai férfi mobiljain videók voltak a szilveszteri káoszról, de ami még durvább: obszcén tartalmú arab mondatok német fordítása egy cetlin. A rendőrök úgy sejtik, van közük a szilveszteri zaklatásokhoz.

Két észak-afrikai gyanúsítottat vett őrizetbe a német rendőrség Kölnben a szilveszteri eseményekkel összefüggésben – jelenti a Focus Online.

A rendőrök nem sokkal éjfél után igazoltatták a két férfit Köln egyik terén, a főpályaudvar mögött, és kiderült: mobiljaikon a szilveszteri eseményekről vannak felvételek. A rendőrök a férfiak táskájában cetliket  is találtak, amin arab mondatok és azok német megfelelői voltak felírva: "megöllek", "nagy melleket akarok d*gni", "meglepetés".

A nyomozók az sejtik, hogy mindez összefüggésbe hozható a mostmár szervezettnek tartott szilveszteri szexuális zaklatásokkal, molesztálásokkal és rablásokkal.

©

A nyomozás legfrissebb adatai szerint Kölnben egy 180 fős férficsoport követte el a visszaéléseket, több mint száz feljelentés érkezett az ügyben.

A szilveszter éjszaka a helyszínen intézkedő rendőrök beszámolója a támadók kiléte kapcsán több tekintetben is szembemegy a rendőrség által hivatalosan közölt információkkal. Wolfgang Albers, a helyi rendőrség vezetője korábban azt mondta, az elkövetők egy nagyjából ezerfős csoportból kerültek ki, akik "kinézetük alapján az arab vagy az észak-afrikai térségből származtak".

A rendőrök ezzel szemben, vezetőjüket cáfolva a Die Weltnek úgy nyilatkoztak, közel száz személyt igazoltattak a kölni dóm közelében szilveszter éjszaka, akiknek többsége szíriai, kisebb része észak-afrikai származású. Hozzátették, hogy a legtöbben nemrég Németországba érkezett menedékkérők, akik személyazonosságukat befogadóállomáson kiállított menedékkérelem-másolatokkal igazolták.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!