szerző:
hvg.hu

A mexikói elnök bejelentése szerint újra elkapták az El Chapo, azaz a Köpcös néven ismert, a legveszélyesebbek között nyilvántartott drogbárót.

A Sinaloa-kartell vezetőjét, Joaquín Guzmánt, vagyis El Chapót 2014-ben tartóztatták le, de egy évvel később sikerült megszöknie szigorúan őrzött börtönéből, meglehetősen kalandos körülmények között vájt alagutat a börtön falán át. Hónapok óta keresték a mexikói és amerikai kábítószer-ellenes ügynökségek, feltételezéseik szerint a kartell vezetője a mexikói Sinaloa állam hegyei között bújt el.

A mexikói elnök 7 hónap nyomozás végeredményeként jelentette be Twitter oldalán, hogy ismét elfogták Guzmánt. "Küldetés teljesítve" - írta Enrique Pena Nieto elnök.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!