szerző:
MTI

A francia rendőrök lelőttek csütörtökön egy késsel felfegyverzett férfit a Párizstól északnyugatra lévő Pontoise városában. A férfi az egyik rendőrt súlyosan megsebesítette – közölte Yves Jannier, francia államügyész pénteken.

A férfi előbb késsel fenyegetett meg egy helyi lakót, majd egy lakásban barikádozta el magát. A rendőrség megrohamozta a lakást, dulakodás alakult ki, és az egyik rendőrt megszúrta a mellkasán. Egy másik rendőr több lövést adott le, a késes támadó meghalt.

Mindössze néhány órával korábban egy másik férfi henteskéssel a kezében próbált berontani egy párizsi rendőrkapitányságra, a rendőrök őt is a helyszínen lelőttek.

Az államügyész szerint a két eset között nincs semmilyen összefüggés.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!