szerző:
hvg.hu

Videófelvételt adott ki az észak-koreai diktatúra egy rakéta kilövésről, amelyet a diktátor is megtekint, a dél-koreai média szerint viszont a felvétel már régi - számolt be az Euronews.

Észak-Korea egy videófelvételt tett közzé, amelyen egy tengeralattjáróról rakétát lőnek ki, miközben az egészet Kim Dzsong Un, a diktátor egy hajóról figyeli. A videó nincs dátumozva, de Phenjan szerint egy friss rakétateszt látható rajta.

A dél-koreai média szerint viszont a videó csak korábbi rakétakísérletekből összevágott montázs.

Észak-Korea először tavaly májusban jelentette be, hogy sikeres rakétakilövést hajtott végre egy tengeralattjáróról, aztán vélhetően novemberben egy sikertelen kísérletet is végrehajtottak. Szerdán pedig azt jelentették be, hogy sikeres hidrogénbomba-robbantást hajtottak végre.

Az Egyesült Államok egyébként kétségbe vonja, hogy Észak-Korea hidrogénbomba-kísérletet hajtott volna végre. A hvg.hu-nak gyorselemzést adó szakértő, Csoma Mózes azt mondta, Phenjan furcsak kettősséggel azért szeretne fenyegetőbbnek tűnni, hogy komolyabban vegyék és szóba álljanak vele a nagyhatalmak, és az ENSZ-főtitkár is ellátogasson oda. Viszont lehet, hogy éppen elszigeteltebbé válik a fenyegetőzéstől.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!