szerző:
hvg.hu

A Leszbosz szigetére induló hajójukat akarták elérni azok a menekültek, akik buszukkal halálos balesetet szenvedtek Törökországban.

Két, egymástól független buszbaleset történt Törökországban, a közös bennük az, hogy az ország nyugati partjaihoz tartó menekültek ültek a buszon.

Az AFP jelentése szerint az első baleset szombaton kora reggel történt a nyugati Balikesir tartományban, a menekültekkel teli jármű a görög Leszbosz szigetére induló hajót akarta elérni, amikor felborult, és hét szíriai menekült, valamint a sofőr életét vesztette. Negyvenketten megsérültek.

A másik baleset Canakkale tartományban történt, ahol a szír, afgán és mianmari menekülteket szállító egy autóval ütközött. Ebben a balesetben hat szír halt meg, és harminc ember megsebesült.

Ezen a héten a török partoknál 36 menekült holttestét halálták meg, köztük több gyerekét, hajójuk, amellyel Görögországba tartottak, elsüllyedt.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!