szerző:
hvg.hu

Több ezren tüntetnek Kölnben különböző helyszíneken. A dómnál néhány százan azt szeretnék, hogy a társadalom az elkövető származásától függetlenül foglalkozzon érdemben a szexuális bűncselekményekkel. A központi pályaudvarnál tüntető nagyobb tömeget viszont nagyon is foglalkoztatja az elkövetők származása. Ez utóbbit élőben is lehet nézni.

Több százan tüntetnek a kölni dómnál a nők elleni erőszak ellen. A szilveszteri szexuális támadások Európa szerte azzal keltettek visszhangot, hogy bevándorlók és menedékkérők követtek el bűncselekményeket, az viszont elsikkadt emellett, hogy férfiak követtek el bűncselekményeket nők ellen.

A szexizmust és a szexuális erőszakot témává kell tenni a társadalomban, nem számít ki az elkövető

mondta egy tüntető nő a brit Guardiannek.

A dóm lépcsőjén békésen álldogáló tömeg főleg nőkből áll és a zászlólengetésnél tovább nem mennek a videó tanúsága szerint.

A szélsőséges Pegida tüntetése jóval mozgalmasabb a kölni központi pályaudvarnál. Velük szemben már felsorakoztak az erőszakmentességet támogató ellentüntetők. A két tömeg között pedig rendőrsorfal biztosít. Itt élőben lehet követni az eseményeket.

Mindeközben Merkel bejelentette, hogy szigorítaná a menedékkérők kitasítására vonatkozó szabályozást.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!