szerző:
MTI

Az Iszlám Államhoz kötődő csoport vállalta magára a szombati egyiptomi támadást, amely során egy rendőrt és egy katonát lőttek le.

Az Iszlám Államhoz kötődő helyi csoport vállalta annak a támadásnak az elkövetését, amelyben ismeretlen fegyveresek agyonlőttek egy rendőrt és egy katonát szombaton az egyiptomi Gíza tartományban, Kairó határában.

 

A rendőr és a katona egy autóban munkába tartott, amikor rájuk támadtak - közölte az egyiptomi belügyminisztérium. Egy meg nem nevezett tisztségviselő elmondta, hogy az incidens után több mozgó és fix ellenőrzőpontot állítottak fel a környéken a tettesek kézre kerítésére.

 

Az Iszlám Állam helyi szimpatizánsai délután az interneten közzétett közleményükben azonban azt állították, hogy több mint két tisztet öltek meg, de nem közöltek pontos számot.


Egyiptomban számos fegyveres támadás éri a biztonsági erőket. Ezek először csak a Sínai-félszigetre voltak jellemzőek, az utóbbi időben azonban eddig biztonságosnak hitt helyeken, például a főváros közelében is megtörténnek.

 

Pénteken két fegyveres turistákra támadt egy külföldiek által látogatott szállodában Hurghadában. A támadók egyikét agyonlőtték, egyet elfogtak, három külföldit - két osztrákot és egy svédet - sebesülésekkel kórházba szállítottak. Utóbbiak állapota stabil.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!