szerző:
hvg.hu

Egyszerűen csak normálisabb élet reményében mennek oda dolgozni.

Hiába érvel David Cameron brit miniszterelnök azzal, hogy az Egyesült Királyságba bevándorló munkavállalók 43 százaléka az első négy év alatt már részesült valamilyen segélyben vagy extra szociális ellátásban, az érintettek között végzett felmérések azt mutatják, hogy nem ez a kivándorlás mozgatórugója. A British Future nevű helyi szervezet felmérése szerint a tervezett szigorítás – hogy négy éves tartózkodáshoz kössenek bizonyos juttatásokat – nem érné el a célját, és nem fogná vissza a külföldi munkavállalók beáramlását - írja a Business Insider.

 

©

A felmérés szerint a kint élő kelet-európaiak nem a szociális juttatások miatt, hanem a „normális élet” lehetősége miatt vándorolnak ki, a munkalehetőség, a munkáért kapott jobb bér, és a stabilabb gazdasági helyzet vonzza őket.

A megkérdezettek jelentős része már évek óta Angliában van, de nem sok fogalma van a jóléti juttatásokról vagy segélyekről, még a munkakeresési támogatást is alig veszik igénybe. Az egészségügyi ellátást gyakran rosszabbnak tartják, mint amihez szülőhazájukban hozzászoktak, és sokszor előfordul, hogy a problémáikkal inkább hazamennek, mintsem a számukra idegen, esetleg kevésbé megfelelő, vagy nagyon drága angliai ellátórendszert terhelnék.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!