szerző:
HVG/MTI

Bombariadó van, a Skavsta csak fogadni tudja a gépeket, felszállni nem lehet.

Részlegesen lezárták és kiürítették vasárnap a svédországi Stockholm-Skavsta repülőteret, miután gyanús port találtak egy utas csomagjában.

Az indulási csarnokot lezárták és felfüggesztették a járatok indulását - közölte Joakim Lindholm repülőtéri szóvivő. A repülőtérre bombaszakértők érkeztek. A bejelentkezési és a csomagkiadó csarnokok egy részét szintén kiürítették. Az illetékes hozzátette, hogy az érkező járatokat nem érinti a biztonsági intézkedés.

A biztonsági személyzet gyanúját felkeltő anyagot egy idős hölgy kézitáskájában találták a felszállás előtti átvizsgálás során. Az illető azt állítja: nem tudja, hogy került oda az anyag.

A Stockholm-Skavsta repülőtér mintegy száz kilométerre található a svéd fővárostól, Stockholmtól. Az ország ötödik legnagyobb légikikötője főként diszkont repülőtársaságokat szolgál ki, köztük a Wizz Airt is.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!