szerző:
hvg.hu

Legalábbis ezt mondja Kirill pátriárka, az orosz ortodox egyház feje, aki korábban azért került kellemetlen helyzetbe, mert a csuklójáról leretusáltak egy 30 ezer dollárba kerülő Breguet órát.

 „Ne gyengítsenek le benneteket a gazdasági nehézségek. Vannak, akik egy kicsivel többet keresnek, s akadnak, akik valamivel kevesebbet visznek haza, de egészében véve nem tragikus a helyzet Oroszországban” – mondta a pátriárka az orosz televíziónak adott karácsonyi nyilatkozatában. 

©

Azt is elmondta, ha az emberek csak az anyagi jólétre figyelnek, akkor már a legkisebb életszínvonal visszaesés is tragédiának tűnik. „Nem hiszem viszont, hogy az anyagi javak fontosabbak lennének a spirituális gazdagságnál” – magyarázta.

Az anyagiasság ellen prédikáló Kirill 2012-ben egy 30 ezer dollárba kerülő karóra miatt kényszerült magyarázkodásra. Egy hivatalos képről ugyanis az ortodox egyház sajtószolgálata le akarta retusálni a pátriárka Breguetjét, ám az akció felemásra sikeredett: a kezéről eltűnt az óra, ám a fényes asztalon ott maradt a drága óra tükörképe. 

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!