szerző:
MTI / hvg.hu

Megharapta egy turista orrát egy óriáskígyó egy kígyóshow közben a thaiföldi Phuket üdülőszigeten.

A nézők halálra rémülten sikoltottak fel, amikor az egyméteres piton megharapta a 29 éves kínai nőt, aki egy fotó kedvéért puszit akart nyomni a fejére.

A turistát kórházba vitték, ahol több öltéssel varrták össze a sebét. A sérült 135 ezer baht, vagyis egymillió forint fájdalomdíjat kapott a rendezvény szervezőitől, de úgy tudni, hogy a nő az eset után rögtön hazarepült.

Thaiföldön népszerűek a turisták körében az ehhez hasonló kígyómutatványok, amelyek során arra bátorítják a jelenlévőket, hogy fogják meg az állatot és fényképezkedjenek velük.

A félresikerült phuketi pitonshow-t egy kígyókutató intézet rendezte, mely részben efféle látványosságokból finanszírozza tevékenységét.

Az intézet szóvivője azt mondta a dpa német hírügynökségnek, hogy a hasonló balesetek elkerülése érdekében a jövőben nem engedik meg a turistáknak a hüllők megérintését.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!