szerző:
MTI

Az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) kiterjeszti a nyomozást Hillary Clinton levelezése ügyében - jelentette a Fox. A nyomozók esetleges korrupciós visszaélések után kutatnak.

Az FBI most azt is vizsgálja, hogy volt-e valamilyen metszéspont a Clinton Alapítvány és a Hillary Clinton vezette külügyminisztérium között - értesült a Fox.

Hillary Clintonnak arról a hivatalos e-mailezéséről van szó, amelyet külügyminisztersége idején bonyolított, és amelyről kiderült, hogy nagyobb részét magán e-mail-címén folytatta, megsértve ezzel a hivatali előírásokat és lehetővé téve titkosított információk esetleges nyilvánosságra kerülését.

A volt külügyminiszter, aki a Demokrata Párt legesélyesebb elnökjelölt-aspiránsa, emiatt hosszú hónapok óta politikai ellenfelei támadásainak kereszttüzében áll. A külügyminisztériumnak a bírósági döntés értelmében nyilvánosságra kell hoznia e vitatott e-maileket.

Az FBI most az eddigi nyomozást kiterjesztve azt vizsgálja, volt-e összefüggés a Clinton Alapítvány adományai és a külügyminisztérium szerződései között, jutottak-e előnyökhöz az alapítvány adományozói a kormányzaton - elsősorban a külügyminisztériumon - belüli kapcsolataiknak köszönhetően. 

A Clinton Alapítvány globális emberbaráti szervezet, Bill Clinton hozta létre 2001-ben, tavaly tavasszal pedig Hillary Clinton - miután bejelentette, hogy indul az elnökválasztáson - lemondott kuratóriumi tagságáról. Az alapítvány vezetője egyébként néhány hónappal ezelőtt nyilvánosan elismerte, hogy követtek el hibákat.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!