szerző:
hvg.hu/MTI

A mexikói hatóságok kiadtak egy videófelvételt arról a tűzharcról, amelyben pénteken elfogták Joaquín Guzmánt, a Köpcös néven ismert drogbárót.

A mexikói tengerészgyalogosok fejkamerával készítettek felvételt arról, ahogyan betörnek Joaquín Guzmán (becenevén El Chapo, vagyis a Köpcös) drogbáró búvóhelyére és komoly tűzharcot folytatnak, miközben méterről méterre próbálják átkutatni a házat. A videón maga az elfogás nem látható, csak az azt megelőző akció.

A videón látható gardróbszobából egy titkos alagút indult ki, amelynek bejáratát a gardróbban felállított tükörrel rejtették el, s a tengerészgyalogosoknak másfél órájukba telt, mire megtalálták. Ezalatt a drogbárónak sikerült átmeneti előnyt szereznie.


A drogbárót tizenöt, gyorstüzelésű fegyverrel és rakétavetőkkel felszerelt biztonsági őrizte, ötüket a rajtaütés során agyonlőtték.

A ház földszinti hálószobájában tévé és ülőgarnitúra volt, mindenfelé antibiotikumos fiolák, óvszerek, injekciós tűk, injekcióban beadható tesztoszteron-dobozok hevertek. A drogbárót tizenöt, gyorstüzelésű fegyverrel és rakétavetőkkel felszerelt biztonsági őrizte, ötüket a rajtaütés során agyonlőtték.

A Fekete Hattyú hadműveletet pénteken hajtották végre a Los Mochis nevű helységben, ahol a Sinaloa nevű drogkartell vezetője fél éve bujkált, azóta, hogy komoly erőforrásokat mozgósítva megszöktették a börtönből. (A saját zárkájának zuhanyzójáig vezettek egy alagutat az emberei.)

A kommandósok nyolc puskát, egy pisztolyt, egy rakétavetőt, két rakétát, és négy járművet - közöttük két páncélozottat - foglaltak le a búvóhelyen - írja a Business Insider.

A 15 perces videót itt láthatják.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!