szerző:
MTI

Csaknem kétezer menekült érkezett Pireuszba, Görögország Athénhez közeli kikötővárosába az elmúlt huszonnégy órában – jelentette a parti őrség hétfőn reggel.

A dpa német hírügynökség kommentárja szerint ez azt mutatja, hogy nem csökken a migránsok beáramlása az Égei-tenger felől.

Hétfőn Kíosz és Leszbosz szigetéről futott be egy komp a pireuszi kikötőbe 1104 menekülttel a fedélzetén.

Vasárnap késő este egy ugyaninnen érkező másik személyszállító hajó több mint 500 illegális bevándorlót rakott ki a görög főváros közelében. A menekültek Törökországból érkeztek a görög partokhoz, és többségük úgy nyilatkozott, hogy Észak-, illetve Nyugat-Európa felé venné az irányt.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!