szerző:
MTI

Barack Obama amerikai elnök csak az esti showműsorok egyikében tudná elképzelni Donald Trump republikánus elnökjelölt-aspiránst az ország első embereként, de Joe Biden alelnök reális esélyt lát arra, hogy Trump legyen az Egyesült Államok következő vezetője.

El tudná képzelni, hogy jövőre Donald Trump mondja el az elnöki évértékelő beszédet, de csakis egy szombat éjjeli szórakoztató showműsorban - közölte Barack Obama az NBC kedd reggeli műsorában.   

Obama nyilatkozatát néhány órával az előtt sugározták, hogy elmondja elnöksége utolsó évértékelő beszédét. Alelnöke, Joe Biden viszont úgy vélte, hogy Trumpból akár elnök is lehet, bár hangsúlyozta, hogy ő nem örülne ennek. 

Barack Obama és Joe Biden a Fehér Házból adtak interjút az NBC reggeli műsorának.

"Minden lehetséges, nem szabad önelégülteknek lennünk" - fogalmazott Obama. Szerinte Trump leegyszerűsítő megoldásokat kínáló és bűnbakkereső kampányt folytat, az emberek félelmeire és a jövő iránti bizonytalanságaira épít. "Majd beszéljünk akkor, ha megnyeri a választást" - mosolygott az elnök az NBC riporterének.

Biden alelnök ezzel szemben úgy fogalmazott, ha Trumpot megválasztanák az Egyesült Államok elnökévé, akkor az üzletembernek egy sor kérdésben komolyabbnak kellene lennie. Hozzátette, reméli, hogy Trumpot nem választják meg, mert "az övétől alapvetően eltérő nézeteket vallok". Az alelnök azt reméli, hogy Trump sokkal komolyabban veszi azt is, hogy elsajátítsa, hogyan is működik az ország kül-, és belpolitikája. "De ettől még messze vagyunk" - szögezte le.  

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!