szerző:
MTI

Halálra taposott egy fiatal gumicsapoló munkásnőt egy vadon élő elefánt Thaiföldön. Az állat a nő kisgyermekét is súlyosan megsebesítette.

A 34 éves nő holttestét hétfőn találták meg egy kaucsukültetvényen, nem messze az országúton hagyott motorbiciklijétől. A nő szemlátomást azonnal életét vesztette a támadásban, kétéves kisfiát lábtöréssel kezelik kórházban. 

A tragikus eset az ország keleti, Kambodzsával határos részén, a Khao Soi Dao rezervátumban történt, ahol néhány hónapon belül ez már második halálos elefánttámadás volt. Októberben két férfit, ugyancsak egy gumiültetvény két munkását taposta halálra elefánt. 

A gumicsapolók rendszerint kora hajnalban kezdik a munkát, az ültetvények pedig gyakran az állatoknak otthont adó erdők mellett húzódnak. 

A Traffic állatvédő szervezet becslése szerint Thaiföldön 4000 háziasított elefánt él, a vadon élő állatok száma 2500-ra tehető. Az elefántokat nagy számban alkalmazzák a turistaiparban hátasállatként.

Augusztusban egy megvadult elefánt megölte a vezetőjét, majd három halálra rémült turistával a hátán bevágtatott az őserdőbe. Az incidens felerősítette a hangokat, amelyek szerint a turistaiparban nincsenek tekintettel az állatokra.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!