szerző:
hvg.hu

Rendőrt hívtak szombaton az egyik müncheni fürdőbe, ahol egy szíriai és két afganisztáni menedékkérő tinédzser lányokat molesztált – írja a Die Welt. Fogdosták a két lányt, az egyiknek a bikinialsójába is benyúltak.

Az eset a müncheni Michaelibadban történt szombaton. Egy 14 és egy 17 éves három 15 éves fiú vett körbe este nyolc óra előtt nem sokkal. Az idősebbik lánynak korábban többször megfogdosták már a fenekét, és most a csúszdánál az egyik fiú a bikinialsójába is benyúlt, ami a német törvények alapján nemi erőszaknak minősülhet – derül ki a cikkből.

Amikor a lány 14 éves húga odament hozzájuk, a három fiú az ő fenekét is megfogdosta. A két lány kimenekült a medencéből, és szóltak az úszómesternek. A három fiút is kihúzták a vízből, és rendőrt hívtak hozzájuk. Őrizetbe vették, de később elengedték őket.

A két afgán ellen szeméremsértés, a szír ellen pedig nemi erőszak gyanújával folyik eljárás.

Közben a német kormánypártok megállapodtak a szabadságvesztésre ítélt külföldiek kiutasítására vonatkozó szabályok megszigorításáról.

A Kölnben és más városokban szilveszterkor nők ellen elkövetett támadások miatt bevezetik, hogy ki kell utasítani azokat a külföldieket, akiket szexuális bűncselekmény, élet vagy testi épség, illetve tulajdon elleni bűncselekmény, vagy hivatalos személy elleni erőszak miatt jogerősen szabadságvesztésre ítéltek, függetlenül a büntetés időtartamától és attól, hogy letöltendő vagy felfüggesztett-e a büntetés. Eddig legkevesebb egy év szabadságvesztés büntetés esetén kellett kiutasítani az ilyen típusú bűncselekményt elkövető külföldieket.

A javaslat azt is tartalmazza, hogy az eddigi három év helyett egy év letöltendő szabadságvesztés legyen az a határ, amely felett egy elítélt menekült esetében megvonják a menekültstátust, illetve menedékkérőtől megvonják a menekült státus megszerzésének lehetőségét.

Ugyancsak megállapodtak abban, hogy minél előbb a kormány elé terjesztik a szexuális bűncselekmények büntetéséről szóló törvénymódosító javaslatot. Eszerint pontosabbá és szélesebbé válik a szexuális zaklatás fogalma, így büntetendő lesz az olyan szexuális támadás is, amelyben az elkövető erőszak helyett a meglepetés erejét alkalmazza vagy áldozatának arra a félelmére épít, hogy ellenállás esetén erőszakot alkalmaz.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!