szerző:
MTI

Lavina sodort el a francia Alpokban szerdán mintegy tucatnyi középiskolás diákot és a kísérő tanárukat. Hárman meghaltak.

A halálos áldozatok között két fiatal síelő - egy fiú és egy lány - van, a harmadik egy ukrán állampolgárságú felnőtt férfi, aki a csoporttól függetlenül tartózkodott a helyszínen. A csendőrség szerint hárman életveszélyesen megsérültek. A korábbi jelentésekkel szemben a csoport többi tagja épségben előkerült - közölte a belügyminisztérium. 

A baleset Grenoble térségében, egy téli üdülőhelyen történt délután. A sérültek légzése és keringési rendszere leállt, de újraélesztették őket. A tanáruk eszméletlen. 

A csoport Lyonból érkezett. A 3600 méter magasságban lévő üdülőhely térségében az elmúlt napokban erős havazás volt, ezért lavinaveszély miatt riasztást adtak ki. A diákok egy a szezon eleje óta lezárt, eleve nagyon nehéznek minősülő, fekete színjelzésű sípályán sportoltak a baleset időpontjában.

A hatóságok nagy erőket mozgósítottak az eltűntek felkutatására: három helikoptert, kutyákat és hőérzékelő kamerákat vetettek be. 

Az év eleje óta négy embert öltek meg lavinák a francia Alpokban. Mind a négyen külföldiek voltak.