szerző:
hvg.hu

Egy hírügynökségi jelentés szerint a keddi terrortámadás 27 éves elkövetőjét január elején regisztrálták a török hatóságok. Szaúd-Arábiában született, de szíriai állampolgársággal rendelkezett.

A keddi, tíz német turista halálát okozó isztambuli merénylet szíriai származású elkövetője a DHA török hírügynökség jelentése szerint menekültként volt regisztrálva Törökországban. A hírügynökség rendőrségi forrásokra hivatkozik – írja a Focus Online szerdán.

A 27 éves Nabil Fadli január 5-én adott le ujjlenyomatot Isztambulban, ez segítette a rendőrséget abban, hogy megállapítsák, ki követte el a merényletet. Fadli a regisztrációjakor négy társával érkezett, őket most keresi a török rendőrség.

©

Az Al-Hayat című arab lap a szaúdi belügyminisztériumot idézve azt írta: Fadli Szaúd-Arábiában született, de szíriai állampolgár volt, és nyolcévesen, 1996-ban hagyta el Szaúd-Arábiát családjával.

A török hatóságok az Iszlám Államot teszik felelőssé a tíz halálos áldozatot követelő merényletért. A terrorszervezet egyelőre nem vallotta magáénak a terrortámadást.

Törökországban három orosz állampolgárt vettek őrizetbe szerdán a merénylettel kapcsolatban. Alekszandr Tolsztopjatyenko, Oroszország antalyai főkonzulja a TASZSZ orosz hírügynökségnek megerősítette a hírt, és azt mondta, hogy az őrizetbe vétel okának tisztázása folyamatban van.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!