szerző:
MTI

Az őrizetbe vettek száma hétre emelkedett, miután szerdán öt embert fogtak el.

Két újabb gyanúsítottat vett őrizetbe a török rendőrség csütörtökön a két nappal korábbi isztambuli öngyilkos merénylettel kapcsolatban, amelyben tíz német turista vesztette életét - közölte Efkan Ala török belügyminiszter. Ezzel az őrizetbe vettek száma hétre emelkedett, miután szerdán öt embert fogtak el.    

Kedden öngyilkos merénylő robbantotta fel magát az Isztambul történelmi belvárosában található Sultanahmet téren. A támadásért Törökország az Iszlám Állam terrorszervezetet tette felelőssé, ám eddig senki sem vállalta magára a merényletet. A robbantásban tíz ember meghalt - mind német állampolgárok -, tizenheten pedig megsebesültek.

©

A török belügyminiszter szerdán azt mondta, hogy a keddi merénylet előtt sem tétlenkedtek a hatóságok: az Iszlám Állam 220 feltételezett tagját vették őrizetbe az előző egy hét alatt.

A hatóságok szerint az öngyilkos merénylő egy bizonyos Nabil Fadlit. Ujjlenyomata alapján azonosították. A férfi 28 éves szíriai állampolgár volt, idén január 5-én érkezett Törökországba a szíriai határon, ahol - miután ujjlenyomatot vettek tőle - menekültként regisztrálták.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!