szerző:
MTI

Cirkuszba hívott meg 2000 hajléktalant Ferenc pápa. A római Rony Roller cirkusz teljes nézőterét lefoglalták a csütörtök délutáni előadásra. Az előadást azok a cirkuszművészek ajánlották fel, akiket nemrég fogadott általános kihallgatáson Ferenc pápa – mondta a katolikus egyházfő főalamizsnása, Konrad Krajewski püspök.

A produkció egy Rómában élő hajléktalan spanyol énekes-dalszerző pápához írt dalával kezdődik. Az előadásra érkező hajléktalanok egészségügyi vizsgálatot, illetve ellátást is kérhetnek a cirkusz mellett felállított mozgó orvosi rendelőkben.

A katolikus egyházfő korábban koncertre és a Sixtus-kápolna megtekintésére is meghívta a Vatikánba a Szentszék környékén élő hajléktalanokat. Zuhanyozót és fodrászatot is nyitottak nekik a Vatikán árkádjai alatt, hálózsákokat és elhagyott esernyőket osztottak szét közöttük.

Közben egy ötgyermekes eritreai asszonyt fogadott be a Vatikán, lakást is adtak neki. A nő hónapokkal ezelőtt érkezett meg Olaszországba, majd innen Norvégiába ment tovább. Olaszországban nem regisztráltak, ezért a norvég hatóságok a dublini egyezmény értelmében visszaszállították Olaszországba.

A nő pár hónapos, legkisebb gyermeke Norvégiában született. Két gyereke még egy eritreai menekülttáborban van. A Szent Egyed közösség igyekszik őket Olaszországba hozni. Az eritreai nő menekültkérelmet nyújt be Olaszországban.

Korábban a Vatikán szíriai menekülteket fogadott be.

 

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!