szerző:
hvg.hu

Kreatív drogcsempészekkel volt dolguk a Texas állam és Mexikó közötti határátkelőnél dolgozó rendőröknek. Répával megpakolt kisteherautókból került elő rengeteg marihuána, amelyeket színre teljes megegyező műrépákba dugdostak. Becslések szerint nagyjából félmillió dollárt ért a szállítmány.

Valószínűleg kemény munka lehetett összerakni Mexikóban az Amerikába szánt répaszállítmányt. A zöldségek között több mint egy tonna marihuánát rejtette el. A majdnem háromezer adag drogot répaformájú csomagokba dugták, amelyeket aztán narancssárgás ragasztóval tekertek körbe. Így elvileg nem voltak annyira feltűnőek, amikor bedobálták őket a zöldségek közé.

A szállítmányt két kisteherautóra pakolták, és vasárnap próbáltak vele Mexikóból Texasba jutni. A határon azonban megbuktak vele. A hatóságok szerint körülbelül félmillió dollárt adhattak volna a kábítószerért a feketepiacon – írja a CNN híre alapján a The Daily Mail. Azt nem tudni, pontosan mi keltette fel a határon a rendőrök figyelmét.

©
©

A hatóságok közleménye szerint a mexikói határon dolgozó egyenruhásoknak különösen ébernek kell lenniük, mert a drogcsempészek kreativitása határtalan.

Nem először dugták már kábítószert répák közé: novemberben egy 2 millió dollárt érő marihuána- és kokainszállítmányt foglaltak le, ott répák és uborkák közé rejtették el a drogot, igaz, nem a most bemutatott műrépás megoldással. Két héttel később 479 ezer dollár értékű marihuánával „dúsítottak” egy paradicsomszállítmányt – írja a The New York Daily News.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!