szerző:
hvg.hu

Meg nem erősített hírek szerint egy kannabiszalapú fájdalomcsillapító gyógyszer tesztelése közben került kritikus állapotba hat ember Franciaországban, egyikük kómában fekszik.

Kritikus az állapota annak a hat embernek, akiken egy új gyógyszert teszteltek egy klinikai kísérlet keretében – jelentette be pénteken Marisol Touraine francia egészségügyi miniszter.

A Rennes-i magánlaboratóriumban nagyon súlyos baleset történt, mondta a miniszter, aki sürgősen az északnyugat-franciaországi városba látogat a BBC erről szóló híre szerint.

Egyelőre az sem teljesen világos, hogy hány embert érint a gyógyszerteszt, de a kísérletet felfüggesztették, és az abban részt vevő önkénteseket visszahívták.

A francia egészségügyi minisztérium közleménye szerint egy európai laboratóriumban kifejlesztett, szájon át szedhető orvosságról van szó. Meg nem erősített források szerint egy kannabiszalapú fájdalomcsillapítóról van szó – írja a BBC.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!