szerző:
hvg.hu

A rendőrség gyanúja szerint egy tizenöt fős csoport okozhatta a Francia-Alpokban azt a lavinát, amelyben három ember halt meg szerdán – írja a Le Figaro alapján a Romania-Insider. A csoportban valószínűleg magyarok is voltak, most próbálnak mindenkit megtalálni. A bajba került középiskolás diákok tiltott helyen síeltek, amikor rájuk szakadt a hótömeg.

A nyomozóknak egy romániai síelő azt mondta, hogy szerdán tizennégy emberrel együtt csúszott le annál a helynél, ahol az elsodort középiskolások voltak. Szerinte a lavinát az indíthatta el, hogy a feltorlódott hótömeget megmozgatták a síléceikkel, és az megindult lefelé.

A hatóságok ebből következtettek arra, hogy ez a csoport okozhatta a lavinát, amelyben főleg románok és magyarok voltak. Most próbálják megtalálni őket – olvasható az angol nyelvű romániai portálon.

Szerdán lyoni diákokat és a kísérő tanárukat sodorta el lavina a Francia-Alpokban. Hárman meghaltak: egy fiú és egy lány, valamint egy ukrán férfi, aki nem a középiskolásokhoz tartozott.

A csendőrség korábbi nyilatkozata szerint hárman életveszélyesen megsérültek, a csoport többi tagja épségben előkerült.

©

A baleset Grenoble térségében, egy téli üdülőhelyen történt szerda délután, 3600 méter magasságban.

A térségében az elmúlt napokban erős havazás volt, ezért lavinaveszély miatt riasztást adtak ki. A diákok egy lezárt, eleve nagyon nehéznek minősülő, fekete színjelzésű sípályán sportoltak a baleset időpontjában. Tanárukat gondatlan emberöléssel is megvádolhatják, mivel tiltott helyre vitte a rá bízott diákokat.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!