szerző:
hvg.hu/MTI

Szent Antal tüze teljesen mást jelent egy spanyol kis faluban, ahol hagyományosan tűzugrással szereznek védelmet a lovasok maguk és paripájuk számára.

Egy hatalmas máglya lángján lovagolnak keresztül San Bartolome de Pinares lovasai minden év január 16-án. A Madridtól mintegy 100 kilométerrel nyugatra fekvő, közép-spanyolországi kis faluban hagyományosan tűzlovaglással és tűzugrással tisztelegnek Szent Antalnak, az állatok védőszentjének emléke előtt a szent ünnepének előestéjén. Az ünnepségen több száz lovas vesz részt, hogy a máglyatűz füstjével megtisztítsa és védelemmel lássa el állatát az előtte álló évre.

Az állatok amellett, hogy rendkívüli bátroságról tesznek tanúságot, remélhetőleg nem sérülnek meg a mutatvány során.

©
©
©

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!