szerző:
MTI

Megérkeztek Genfbe az Iránban szabadon engedett amerikai állampolgárok vasárnap este – közölte Jean-Marc Crevoisier, a svájci külügyminisztérium szóvivője. A három amerikait innen egy németországi katonai támaszpontra szállították.

Az amerikai-iráni kettős állampolgárok vasárnap hagyták el Teheránt egy fogolycsere-alku keretében.

Egy amerikai tisztségviselő elmondta, hogy a svájci repülőgépen Jason Rezaian, a Washington Post teheráni irodájának vezetője, felesége, Yegi, anyja, Mary, valamint Saeed Abedini idahói lelkész és Amir Hekmati volt tengerészgyalogos utaztak.

Nosratollah Khosravi-Roodsari, akit szintén a mostani fogolycsere-egyezmény keretében engedtek el, nem volt a gépen.

Az alku keretében szabadlábra helyezett ötödik foglyot, Matthew Trevithick bebörtönzött amerikai diákot már szombaton elengedték – mondta egy amerikai tisztségviselő.

A kiszabadult foglyokat genfi érkezésükkor az amerikai külügyminisztérium két tisztségviselője, Brett McGurk és Patrick Kennedy fogadta.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!