szerző:
hvg.hu

A Heathrow repülőtere mellett fekvő Stanwell településen lassan már alig tudnak parkolni a helyiek, több utcában is rendszeresen az Uber sofőrei parkolnak, arra várva, hogy felvegyék utasaikat. Azonban a helyiek jelentős részének elege van a helyzetből, a hatóságokhoz fordultak a sofőrök miatt.

Az angliai Stanwell a hatalmas forgalmat lebonyolító Heathrow nemzetközi repülőtér mellett fekszik, ebből fakadóan ideális helyet jelent az Ubert használó sofőröknek, hogy itt vegyék fel utasaikat. A repülőtérre személyszállítási céllal csak az engedélyezett taxitársaságok mehetnek be, hogy elkerüljék a reptéri incidenseket, így a legegyszerűbb megoldás Stanwell városa volt a sofőrök számára.

A helyieknek azonban egyre több problémájuk van az Uber-sofőrökkel, ugyanis nem csak állandó, éjjel-nappali forgalmat jelentenek a kisebb utcákon, de többen arra panaszkodtak, hogy hangosak is az utasra várakozó sofőrök, mert rendre zenét hallgatnak időtöltésként a házak előtt, ráadásul a szabad parkolóhelyeket is elfoglalják a helyiek elől – írja brit getSurrey. Egy helyi férfi szerint rendre a házak előtt állnak a nap 24 órájában az idegenek, a kocsik hátuljára ülnek ki, miközben a telefonjukat nyomkodják. A bokrokat használják wc-nek, és rengeteg szemetet hagynak el – tette hozzá.

Korábban egy közeli BP-állomáson várakoztak, azonban mikor a vezetésnek elege lett a sok várakozó sofőrből, kitiltották őket a parkolóból – mondta egy másik 27 éves helyi férfi.

A helyiekkel együttműködve a hatóságok, köztük a rendőrség január 20-tól ígért megoldást a kérdésre. A repülőtér üzemeltetője is dolgozik a megoldáson, júniusra készülhetnek el azok a parkolókállomások, melyeket az Uber-sofőrök is használhatnak. Az Uber helyi vezetése szintén elfogadhatatlannak nevezte az esetet, és jelezték, hogy mindenben együttműködnek majd Heathrowval, hogy megoldást találjanak a problémára, valamint arra biztatta a lakosokat, hogy jelentsék náluk is ezeket az eseteket.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!