szerző:
MTI

Dél-Korean hangszórókon szól a határon az északiakhoz az atomrobbantás óta, erre válaszul Kim Dzsong Un léggömböket eresztett szélnek propagandaanyagaival.

Dél-Korea még január 8-án újította fel a hangszórós propagandaüzenetek közvetítését a határon át Észak-Koreába, válaszul arra, hogy Phenjan két nappal korábban, január 6-án végrehajtotta immár negyedik kísérleti nukleáris robbantását. Dél hangszórós propagandájára Észak most röplapokkal válaszolt. A dél-koreai védelmi tárca tájékoztatása szerint Phenjan napi rendszerességgel küldözgeti a röplapokkal teli léggömböket.

Az északiak üzenetei eljutottak a dél-koreai határ közelében fekvő településekre, illetve a fővárosba, Szöulba is. Észak-Korea ritkán folyamodik a röplapok küldésének módszeréhez, a két ország az egymás közötti feszültség csökkentése érdekében ugyanis 2004-ben hivatalosan is leállította a pszichológiai hadviselésnek ezt a formáját.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!