szerző:
MTI

Sokaknak feltűnt, hogy a volt amerikai elnöknek remeg a keze. Szerinte ez a korral jár. Korábban volt orvosnál, de megnyugtatták, hogy nem parkinsonos.

Bill Clinton januártól bekapcsolódott felesége, Hillary Clinton választási kampányába, rendszeresen részt vesz különféle rendezvényeken, beszédeket mond, interjúkat ad és érvel Hillary Clinton megválasztása mellett - és eközben sokaknak, így politikai elemzőknek is feltűnt, hogy folyamatosan remeg a keze.

Ez történt a hétvégén, Iowa szövetségi államban tartott egyik választási kampánygyűlésen is, amikor a volt elnök beszédet mondott. A 69 éves Clinton azzal hessegette el az aggodalmakat, hogy ez "a korosodással együttjáró jelenség".         

A volt elnök egészségi állapota nem először foglalkoztatja a közvéleményt. 2009-ben merült fel először, hogy Parkinson-kórja van, de Clinton akkor több televíziós interjúban is cáfolta ezt. Az elmúlt napokban többször, több helyen is visszatért rá, és a korával indokolta a kézreszketést.

A Clinton Alapítvány szponzorálta egyik golf-versenyen a napokban például hosszasan beszélt erről, és egyenesen ő hozta szóba. "Valószínűleg észrevették: a kezem reszket kicsit, amikor fáradt vagyok, de ezzel sokan vannak így, amikor öregszenek" – fogalmazott a volt elnök.

Azt is elmondta, hogy amikor először észrevette, évekkel ezelőtt, azonnal kivizsgáltatta magát, de az orvosok megnyugtatták: nincs Parkinson-kórja. Azóta, állítása szerint, nem is aggódik, bármennyire reszkessen is a keze.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!